Ilyen lesz a fővárosi tömegközlekedés húsvétkor

Változik a budapesti közösségi közlekedés menetrendje a húsvét, illetve az óraátállítás miatt.

MTI
2016. 03. 25. 16:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétköznapokon március 29-ig a tanítási szünetek alatt érvényes menetrendet, húsvét vasárnapján és hétfőjén pedig a vasárnapi és ünnepnapi menetrendet kell figyelni.

Szombaton és vasárnap a húsvéti körmenetek miatt néhány buszjárat forgalmában rövid idejű korlátozásra lehet számítani. Ezek idején változik egyebek mellett a 11-es, a 27-es, a 99-es, a 182-es, a 183-as, a 184-es és a 198-as busz, illetve a 17-es és a 61-es villamos menetrendje, utóbbi pár perc várakozásra kényszerül csak.

A nyári időszámításra átállás miatt az éjszakai járatok vasárnap hajnali 2 és 3 óra közötti indulásai kimaradnak. Emellett egyes éjszakai járatok menetrendjében további változásokra is számítani kell. Egyes járatok esetében a BKK további indulási időpontokat biztosít, másoknál az óraátállítás körüli indulási időpontokat korábbra vagy későbbre helyezik át. Azok a járatok pedig, amelyeket útközben ér az óraátállítás, már a nyári idő szerint érkeznek meg a további állomásokra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.