Ingyen ivartalanítanak az Illatos úton

Nem kell fizetni a szuka kutyusokon elvégzendő műtétekért.

MTI
2016. 03. 09. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint közleményükben írják, nem csupán az utcára dobott vagy elkóborolt kutyák jelentenek súlyos problémát, hanem a felelőtlenül szaporított állatok évről évre növekvő száma is. Az állapot megoldására a Vigyél Haza Alapítvány 2016. március 10-től valamennyi szuka kutya ivartalaníttatását átvállalja, melyeket magyar magánszemély közvetlenül a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) Állategészségügyi Szolgálattól vagy a Vigyél Haza Alapítványtól fogad örökbe.

Az ivartalanítással megelőzhető, hogy az örökbe adott kutyák akár évente két alom nem kívánt szaporulattal gyarapítsák az esélytelen, gazdára várók egyre bővülő számát – közölte a szervezet.

Az alapítvány hét éve az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatnál lévő kutyák életkörülményeinek, örökbefogadási esélyeinek javításáért dolgozik. Munkájuk során eddig mintegy 700 állatot segítettek gazdához.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.