Ismét kitiltották Romániából a Jobbik alelnökét

Szávay István a határon tudta meg, hogy tavaly október óta van érvényben a döntés.

BO
2016. 03. 09. 7:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik MTI-hez eljuttatott közleményében Szávay azt írta: „március 8-án este Erdélybe szerettem volna utazni, hogy részt vehessek a Székely Szabadság Napján, ismét kiállva Székelyföld területi autonómiája mellett”, ám a „közel félórás várakoztatás után az ártándi román határőr közölte: nem engedhet tovább, mert három évre kitiltottak az országból. Elmondásából az is kiderült, hogy az ellenem hozott döntés 2015. október 21. óta érvényes, tehát 2014 márciusa és 2015 márciusa közötti első kitiltásomhoz hasonlóan ismét csak a határon tudtam meg, hogy nem léphetek Erdély földjére. Előzetesen ugyanis most sem tájékoztatott erről senki, mint ahogyan kitiltásom konkrét okáról sem.”

A döntést „érdemi indoklás nélküli, uniós alapjogokat durván megsértő, önkényes” jelzőkkel illette, mely „egy EU-tag, valamint NATO-szövetséges szomszédos ország részéről” érte. Közlése szerint „ki fogom használni az összes rendelkezésemre álló romániai és nemzetközi jogi lehetőséget”, ahogy korábbi kitiltásakor is, mikor az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult és beperelte a román államot Strasbourgban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.