Jobbik: A Fidesz visszatérne az egypártrendszerhez

Szilágyi György a ’80-as évekhez hasonlította az alaptörvény tervezett hatodik módosítását.

MTI
2016. 03. 05. 13:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerinte a rendszerváltás előtti minisztertanácsi rendeletek és a rendeleti kormányzás nem különbözik. Kifejtette, hogy a parlamentnek sem akkor, sem most nincs érdemi beleszólása az ország ügyeibe, a közpénzek elköltése felett pedig a pártvezetés korlátlanul rendelkezett.

A jobbikos politikus szóvá tette, hogy a ’80-as években a párt a teljes médiát a kezében tartotta és cenzúrázta, s most is olyan hírek vannak, amiket a pártvezetés jónak tart, a sajtó működését közpénzből biztosítja „közszolgálatinak hazudva” vagy állami hirdetésekből építve.

Szilágyi György abban is hasonlóságot látott, hogy a párthoz hű emberek, rokonok egy kiválasztotti réteget alkottak, érinthetetlenek voltak, jólétben, kiváltságok között élhettek. Hozzátette: a korrupció és az „urambátyám rendszer” akkor és ma is uralja a közéletet.

A rendszerváltás előtt a párt irányította a szerkesztőségeket, megtiltotta a tömegrendezvényeket, kitelepíthetett, kijárási tilalmat rendelhetett el – sorolta, hozzátéve: az alaptörvény módosítása esetén ugyanez lenne a helyzet, sőt kiegészülne az internet és a mobiltelefonok korlátozásával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.