Jobbik: Az ORÖ-t be kell zárni!

Szerintük a felelősök rács mögé kerüléséig erre lenne szükség.

MTI
2016. 03. 24. 16:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője csütörtökön a szervezet budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatót, ahol segítőivel egy „rendőrség” feliratú helyszínelő szalagot húzott a bejárat elé, az ajtón egy „lopássorozat miatt zárva”, illetve egy „Olcsó Romavoksok Önkormányzata” feliratot helyezett el, a kilincsre pedig egy bilincset akasztott.

Az akciót azzal indokolta: szerették volna egy kis időre „műveleti területté nyilvánítani” az intézményt a rendőrség helyett, és felhívni a hatóságok figyelmét arra, hogy a terrorizmus elleni küzdelem mellett a hazai köztörvényes lopássorozatokat is ideje lenne ugyanolyan elánnal kezelni.

A jobbikos politikus a Fidesz integrációs politikája szimbólumaként hivatkozott az ORÖ-re, amely szerinte lényegében arról szól, hogy „Farkas Flórián magát és barátait integrálja a Fidesz anyagi színvonalához”. Hozzátette: a szervezet székházában nem történik más, mint okirat-hamisítás, sikkasztás, fiktív számlavezetés, lopás és adófizetők elképesztő mértékű megkárosítása.

Értékelése szerint az ORÖ-t be kell zárni mindaddig, amíg a felelősök rács mögé nem kerülnek és „a cigány politikai elit meg nem tisztul a bűnözőktől”.

Mirkóczki Ádám Farkas Flórián romaügyi miniszterelnöki biztos közéletből távozását követelte és Orbán Viktor kormányfő, valamint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere felelősségét is felvetette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.