Jobbik: Hosszabbítsák meg a kilakoltatási moratóriumot!

Emellett azt követelik, hogy a kormány a jegybanki nyereségből hozzon létre egy kártérítési alapot.

MTI
2016. 03. 03. 17:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, minden becsületes, jogkövető, ám jórészt önhibáján kívül nehéz helyzetbe került állampolgárt meg kell védeni a „kilakoltatási cunamitól”.

Elmondta, a kabinet tétlensége, valamint a bankokkal kötött „elképesztő paktuma” miatt a nehezen törlesztő adósok aránya elérte a devizahitelek forintosítása előtti szintet. Ezen a héten emellett az is kiderül, hogy a jegybank titokban „tapsolhatja el” azt a nyereségét, amely „lényegében a devizahitelesek pénze” – fejtette ki, majd megerősítette, a Jobbik továbbra is a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítását javasolja, mert úgy gondolják, a piaci áron elvégzett forintosítás több száz milliárd forintot vett el indokolatlanul a magyar emberektől.

Z. Kárpát Dániel emellett felszólította a kormányt, hogy mondja fel azt a bankokkal kötött „paktumot”, amelyben vállalta, hogy a pénzintézeteknek nem kell további terheket vállalniuk a devizahitelekkel kapcsolatban.

Mint írtunk róla, március 1-jétől nem védi a kilakoltatási moratórium azokat az adósokat, akik ellen tartozásuk miatt végrehajtási eljárás indult vagy már el is árverezték az ingatlanukat. Bár a korábbi hírek arról szóltak, hogy tízezrek kerülhetnek utcára, a végrehajtói kar becslései szerint az idén várható kilakoltatások száma nem éri el az ezret. Ugyanakkor a szervezet elnöke közölte: már a héten végrehajtanak akár több lakáskiürítést is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.