Jól átszabja a fővárosi közlekedést a BKK

Huszonkilenc buszjáratot érintenének a 4-es metró átadása utáni menetrendi pontosítások.

MTI
2016. 03. 03. 15:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elképzelések szerint megszűnne a 107-es, a 153A jelzésű, a 233-as és a 239-es buszjárat. A tervezett változtatások között szerepel továbbá a 8-as autóbusz vonalának meghosszabbítása Újpalotáig, a Nyírpalota útig, valamint a 178-as útvonalának megváltoztatása, ez utóbbi a Keleti pályaudvar helyett a Deák Ferenc térről indulna, és a Lánchídon keresztül érné el a Naphegy teret. Emellett kisebb útvonal- és megállóhely-módosításokat tervez a BKK.

A tervezett módosításokat azzal indokolják, hogy a 4-es metró átadása jelentősen átalakította Dél-Budán a közlekedési szokásokat, ugyanakkor részben megmaradtak azok a buszvonalak, amelyek a metróval lényegében párhuzamosak. Az új javaslat célja, hogy még jobb legyen a felszíni kapcsolat a 4-es metróhoz – írták. Az utasok véleményét a központ március 16-éig várja a honlapján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.