Júliusban megkezdi munkáját a Klik utódja

A kormány áprilisban dönt az állami intézményrendszer fenntartását végző szervezet felépítéséről.

MTI
2016. 03. 25. 8:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napilap pénteki számában megjelent interjúban a Klik vezetője közölte azt is: az intézményfenntartó a hónap végéig rendezi az adósságait. Hozzátette: 8,6 milliárd forint értékben 90 ezer lejárt számlát fizettek ki, a végére maradnak a nagyobb összegű számlák, amelyek közt vannak olyanok, amelyek tárgyalásokat is igényelnek, mivel nem egyértelmű a teljesítésigazolás vagy a számlán szereplő összeg.

Pölöskei Gáborné az állami fenntartás mellett érvelve az új struktúráról azt mondta, lényeges különbség lesz, hogy a költségvetés tervezésénél az iskolák kiemelkedő szerepet játszanak majd a továbbiakban, vagyis egy alulról induló tervezést szeretnének kezdeményezni. Ezenkívül a szakmai-dologi kiadások feletti rendelkezési jogot is szeretnék átadni az iskolaigazgatóknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.