Kevesebb tanóra lesz a magyar iskolákban

Április 30-ra készíti el az ezzel kapcsolatos javaslatot a köznevelési kerekasztal.

FB
2016. 03. 22. 5:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erről Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára tájékoztatta a Magyar Időket. A terv az, hogy már a 2016–2017-es tanév elejére – azaz az új Nemzeti Alaptanterv (NAT) hatályba lépése előtt – kisebb legyen a diákok óraterhelése. Hozzátette: „Ennek végrehajtásához a köznevelésről szóló törvény és a NAT módosítására lesz szükség.”

Rétvári szerint a NAT-ot és a kerettanterveket is átfogóan felül kell vizsgálni: csökkenteni kell a megtanítandó lexikális tananyag mennyiségét és erősíteni kell az alapkészség-fejlesztést. A NAT módosítása kapcsán kijelentette: véglegesítenek egy koncepciót év végéig, majd 2017 végéig az új alaptantervet is elfogadják. Rétvári Bence úgy véli, erősíteni kell a modern pedagógiai módszerek alkalmazását is.

Az államtitkár elmondta azt is: ha egy tanuló napközis, meg kell oldani a felkészítését a következő iskolai napra, ő nem kaphat otthoni házi feladatot a jövőben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.