Kiderült, miért ebédelgetett együtt Matolcsy és Polt

Nem azért ültek össze, mert ügyészségi eljárást kezdeményeztek az MNB alapítványai ellen, állítják.

MNO
2016. 03. 11. 11:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 24.hu kérdezett rá a Legfőbb Ügyészségen, hogy miért találkozott a két notabilitás egy nappal az után, hogy az Együtt felnyomta Poltéknál az MNB-t az alapítványait érintő „törvénytelen tőkejuttatás miatt”. A cikk megjegyzi, hogy „demokráciákban ilyenkor azért nem ül le kvaterkázni a fő nyomozóhatóság feje és a feljelentett”.

Az ügyészségen az alábbi választ adták:

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész – az MNB által tett feljelentések tárgyában – előre egyeztetett munkaebéden találkozott Dr. Matolcsy Gyöggyel (sic), a Magyar Nemzeti Bank elnökével.

Ahogyan arról beszámoltunk: Pápa Levente Facebook-lapján a minap osztotta meg a fenti képet. Az együtt politikusát a 444.hu kereste meg, nekik azt mondta, „az MNB-nek tegnap óta pontosan tudnia kellett, hogy ügyészséghez fordulunk, és azt is, hogy pontosan miért”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.