Kovács Zoltán: Sosem volt még ilyen időszerű a népszavazás

A kötelező betelepítési kvóta továbbra is veszélyt jelent – közölte a szóvivő.

MTI
2016. 03. 19. 16:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szóvivő közölte: bár nagyon fontos eredmény a pénteken az unió és Törökország között megszületett egyezmény, de a migrációs válság nem ért véget, és a kötelező betelepítési kvóta továbbra is veszélyt jelent.

A megállapodás is egyértelművé teszi, hogy az unió vezetői továbbra is a kötelező betelepítésben látják a válság megoldását – tette hozzá.

„Magyarország továbbra is határozottan elutasít minden olyan elképzelést, amely ilyen betelepítésre, főként kötelező kvótára vonatkozna, és ragaszkodunk ahhoz, hogy minden tagország maga dönthesse el, hogy enged-e migránsokat a területére vagy sem” – hangsúlyozta.

A szavazatukkal a magyar polgárok segíthetnek a kormánynak abban is, hogy következetesen képviselhesse álláspontját a kérdésben – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.