Kozmetikázta híradós bakiját a TV2

A Tények honlapjára felkerült anyagból már eltüntették az RTL klubos képsorokat.

2016. 03. 23. 11:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Comment.com blog szúrta ki, hogy a kedd esti TV2 Tények című hírműsorának élő bejelentkezésénél a vágók egy igen ügyetlen hibát ejtettek. A bejátszóba nem tudni, milyen okból, az RTL Klub Híradója került.

Várkonyi Andrea műsorvezető konferálta fel a ferihegyi terrorkészültségről szóló tudósítást, ez alatt a képernyőt kettéosztó képek egyikén a műsorvezető, míg a másikon a bejelentkező tudósító volt látható. Ám amint átvágtak a helyszínen tartózkodó munkatársukra, élő adásba kapcsolták az RTL Klub Híradóját.

Legalább tíz másodpercen keresztül RTL Klub-logóval futó híradós anyagot láthattak a TV2 nézői, amely a brüsszeli eseményekkel kapcsolatos összeállítás volt Szijjártó Péter és Kósa Lajos néma kommentárjával. Ráadásul a helyszíni tudósító névinzertjét is sikerült elhelyezni a bakis részre, ám az RTL-es képsorok alatt a helyszínen tartózkodó TV2-s kolléga tudósítása hallatszott:

„Jó estét kívánok! Szerintem mindenki ismeri ezt a helyszínt, de megmutatjuk operatőr kollégámmal közelebbről. Ez az a hely, melyet egy átlagos napon az emberek, amikor ide tartanak vagy innen elmennek, akkor két itt posztoló rendőrt láthatnak. Most viszont ”

Hangzott el a tudósítás, amikor a TV2 dolgozói észlelve hibájukat, korrigálták azt, és az RTL Híradója helyett bejátszották a TV2-s élő tudósítás helyszínét.

Ám ez még nem minden. Később a Tények honlapjára felkerült kedd esti híradóban hiába kerestük a bakis részt, mert azt gondos utómunkával eltávolították. A TV2 munkatársai kivágták a Tények eredeti híradásából azt a tíz másodperces bejátszást, amikor az RTL-es híradó futott. A szerkesztők és vágók azonban nem tudták nyomtalanul eltüntetni bakijukat, hiszen jól hallható a tudósító lélegzetvételén és a vágási pontokon, hogy az internetre felkerült anyagot kozmetikázták.

A Tények vágott verziójában az élő helyszín kapcsolásánál eltűnt a tudósító bejelentkező szövege, és a „Most viszont” kezdetű mondatot megvágva, a szerkesztett netes anyag egyből „Az utolsó ferihegyi ellenőrzési ponton ez a látvány fogadja”-val indult. A vágók az RTL-es híradó képsorait teljes egészében eltávolították. A TV2 vágott verzióját itt tekintheti meg 08.38-tól!

Szinte minden napra jut már egy botrányosnak nevezhető ügy Andy Vajna állami pénz segítségével megvett tévéjénél. A héten derült ki, hogy a Tények egyik riportere felmondott, miután Juhász Péter pénzügyeiről kellett volna anyagot gyártania. Ő már a sokadik volt, aki Kökény-Szalai Vivien hírigazgató érkezése óta távozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.