Lőparancsot adna a határon a volt hírszerző

Földi László hadban áll, szerinte nem migráció vagy népvándorlás, hanem invázió zajlik Európában.

MNO
2016. 03. 01. 15:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M1 aktuális csatornán Földi László biztonságpolitikai szakértő kedden azt mondta: a határokon

„a katonákat lőparanccsal kellene bevetni,”

hiszen a migránsok a fegyver puszta látványától nem rettennek meg, mivel azt otthon is láttak, a fegyver használatával lehetne visszatartani őket.

Úgy fogalmazott, hogy már háború zajlik. Ha ezt elismernék Európában, akkor azt lehetne mondani, hogy az embercsempészek szabotőrök, akik a hátországban támadják a védelmet, és így rájuk nem vonatkozna a hadifogolytörvény – jelentette ki.

Beszélt arról is, hogy Törökországnak mint a NATO tagjának kötelessége lenne megakadályozni az inváziót, mégsem tesz semmit, amiért akár a NATO-tagságától is meg lehetne fosztani. (A szakértő addig a következtetésig már nem jutott el, hogy ezek szerint akkor valójában mégsem állunk megszállás alatt – a szerk.)

Földi László már a rendszerváltás előtt is hírszerzőként, a Belügyminisztérium III/I-es csoportfőnökségén dolgozott, a kilencvenes években pedig az Információs Hivatalnál (IH) és a washingtoni nagykövetségen is tevékenykedett. A megújult hírszerzésnél a műveleti igazgatóságig vitte, de 1997-ben távoznia kellett, mert az akkor kormányon lévő szocialisták szerint a hivatal belföldön is gyűjtött információkat MSZP-s képviselőkről. Földit perbe is fogták, majd jogerősen felmentették. 1998 után a Defend nevű őrző-védő cég élére került, amely hamarosan milliárdos forgalmú nagyvállalattá nőtte ki magát, az akkor már fideszes kormány megbízásainak is köszönhetően. 2002-ben távozott, azóta rendszeresen szakért, nyilatkozik, publikál. A 2014-es internetadó elleni tüntetések idején is megszólalt a Magyar Hírlapnak, akkor azt mondta:

„ez alaposan átgondolt, jól szervezett és finanszírozott akció volt.”

Érzékeltette, hogy véleménye szerint az Egyesült Államok áll a kormányellenes megmozdulás mögött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.