Mahir-per: rosszhiszeműségre figyelmeztetett a bíró

A főváros viszontkeresetet nyújtott be a bíróságnak.

MNO
2016. 03. 01. 10:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem született döntés a Mahir Cityposter Kft. kontra Budapest Főváros Önkormányzata perben, melyet a szerződés érvénytelensége és károsodás veszélye miatti eltiltás ügyében indított a cég. A bíróság ugyanakkor rosszhiszemű pervitelre figyelmeztette a fővárost és ismételten felszólította: jelölje meg az érdemi szerződésszegést és a szerződésszegéssel érintett oszlopokat. Ez utóbbira azért volt szükség, mert a főváros képviselője ugyan beadott erről egy táblázatot, azonban ez a bíró számára értelmezhetetlen volt.

Az alperes főváros ezúttal a korábbi jogtanácsosok helyett már ügyvédeket bízott meg. A szerződés felmondásának indokairól az ügyvéd azért nem tudott érdemben többet mondani a korábbiakhoz képest, mert három nappal ezelőtt kapott megbízást.

Az alperes a korábbi ellenkérelem fenntartása mellett viszontkeresetet terjesztett be, amelyet most hétfőn juttatott el a bírósághoz és a felperes azt csak tegnap vehette kézhez. Ebben a főváros már nem a Mahir Cityposter Kft. jogsértéseit jelölte meg, hanem az egész szerződés érvénytelenségére hivatkozott. Magyar György, a Mahir ügyvédje ezzel kapcsolatban jelezte: a fővárosnak a rosszhiszemű eljárásával, valamint a ténybelileg és jogilag megalapozatlan viszontkeresettel csak a per időbeli elhúzása a célja, ami további károkat okoz. A bíróság április 26-ra halasztotta a tárgyalást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.