Már járnak Budapesten a világ leghosszabb villamosai

Az 1-es vonalán közlekednek.

MTI
2016. 03. 31. 17:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyárig további tizenegy jármű áll forgalomba a világ leghosszabb villamosából, ezek közül 11 már Budapesten van, az utolsó áprilisban érkezik. A már Magyarországon lévő járművek a szükséges próbafutásokat végzik az üzembehelyezési engedély megszerzéséhez.

A CAF a hosszú járművek típusengedélyét, valamint az eddig üzemeltetésre átadott járművek üzembehelyezési engedélyét is a szerződéses határidőn belül szerezte meg. A CAF URBOS 3 világrekordernek számít, hiszen 55,9 méteres hosszával a leghosszabb villamos a világon. A járművek belső kialakítása mindenben megfelel a kor igényeinek: alacsonypadlós, légkondicionált, egyterű, nincsenek rajta magasabban elhelyezett, nehezen megközelíthető ülések.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.