Már Nizzába is repülhetünk Wizz Airrel

Elindította Budapestről első baden-badeni és nizzai járatát a fapados légitársaság pénteken.

MTI
2016. 03. 11. 20:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járatok megnyitásáról tartott sajtótájékoztatón Eric Fournier francia nagykövet elmondta: nem tekintik konkurenciának az Air France és a Wizz Air járatait Franciaországba, mert a két cég jól kiegészíti egymást, és így tovább tud növekedni a be- illetve kiutazók száma.

Hozzátette: a labdarúgó-Európa-bajnokság miatt további bővülésre számítanak, mivel Magyarország is részt vesz a sporteseményen, és a magyar csapat Dél-Franciaországban fog edzeni.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője azt hangsúlyozta: régóta szorgalmazták egy dél-francia úti cél megnyitását, mert erős a forgalom a két régió között. Mint mondta, éves szinten 15-16 ezer utas volt közvetlen járat nélkül, a francia beutazó turizmus is nagy mértékben, 10 százalékkal 163 ezerre növekedett.

Legutóbb Nizzába Budapestről 2006-ban és 2007-ben lehetett közvetlenül eljutni, az azóta már becsődölt Sky Europe diszkont légitársasággal.

Ismert, márciustól már Liverpoolba, Reykjavíkba valamint Ibizára is közvetlenül el lehet jutni Budapestről a fapados légitársaság járataival.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.