Megint jönnek a migránsok Szerbia irányából

A szerb szakaszon az elmúlt hetekben naponta hatvan-hetven főt állítottak elő.

MTI
2016. 03. 03. 6:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly október közepe, a magyar–horvát zöldhatár lezárása óta azon a szakaszon megszűnt az illegális migránsok beáramlása, ezért ott egyetlen személyt sem fogtak el tiltott határátlépés miatt – közölte a lappal az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A szerb szakaszon azonban az elmúlt hetekben naponta hatvan-hetven főt állítottak elő a hatóságok, az eddigi csúcs 237 fő volt február 21-én.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) a lappal azt tudatta, hogy tavaly október közepétől február 23-ig 2667 menedékjog iránti kérelmet regisztráltak. Közülük hatvanhét kérelmező részesült a nemzetközi védelem valamely formájában, azaz kapott menekült-, oltalmazott vagy befogadott státust, kétszázkilencven esetben a külföldi eltűnése vagy kérelmének visszavonása miatt megszüntető, 375 esetben pedig elutasító döntés született. A többi ügyben még folyamatban van az eljárás.

A BÁH szerint jelentősen megnőtt a menedékkérők száma a hozzájuk tartozó befogadóállomásokon: Vámosszabadiban, Bicskén és Nagyfán legutóbb 1159-en, míg az őrzött központokban, így Nyírbátorban, Békéscsabán és Kiskunhalason 444-en voltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.