Megkérdezik a pedagógusokat, sztrájkolnának-e

Folytatnák a tárgyalásokat a kormánnyal, de felkészülnek a sztrájkra is.

MTI
2016. 03. 03. 6:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napilap szerint a helyi szakszervezeti titkároknak fenntartótól függetlenül minden iskolába és óvodába el kellett juttatniuk az aláírásgyűjtő adatlapokat, amelyeken a dolgozók neve mellett szerepel az is, hogy részt vennének-e egynapos vagy akár hosszabb sztrájkban.

A pedagógusok sztrájkbizottsága folytatná a tárgyalásokat a kormánnyal, de megtette az előkészületeket a sztrájkra. Galló Istvánné, a PSZ elnöke az újság érdeklődésére közölte: a sztrájkbizottságnak és ezen belül a szakszervezetnek is az az érdeke, hogy minél hamarabb megállapodjanak a kormánnyal, a sztrájkra csak végső eszközként tekintenek. Az elnök cáfolta azt az értesülést, hogy a szakszervezet vasárnapi kongresszusán már döntenének a sztrájkról.

A Hívatlanul Hálózat közben országos lyukasórát szervez jövő péntekre, amelyen a tiltakozók céljairól akarják tájékoztatni a tanulókat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.