Mesterházy kizárta, hogy újra ringbe szálljon

Ám úgy tűnik, egyre nagyobb az esély, hogy Molnár Gyula induljon az MSZP elnöki posztjáért.

MTI
2016. 03. 16. 7:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Februárban már megírta lapunk, hogy mely MSZP-s politikusok indulhatnak a posztért. Molnár Gyulát már akkor esélyesnek mondták forrásaink, aki ellen ugyanakkor nyomozás folyik hűtlen kezelés miatt. Rajta kívül többen próbálták rávenni Hiller Istvánt, hogy legyen a jelenlegi pártelnök kihívója, ám ő inkább a választmányi elnöki posztra pályázik. Emellett előkerült Tóth Bertalan neve is, aki a párt országgyűlési képviselőcsoportjának helyettes vezetője.
Szanyi Tiborról múlt héten derült ki, hogy indulhat az elnöki pozícióért. Ahogy lapunk megtudta, az Apa, kezdődik! című írása után pénteken egy nyilvános fórumon elismerte, szombaton Tumblrjére posztolta, majd az Indexnek meg is erősítette ezt. Lapunknak Kormos Kata, a politikus sajtófőnöke azt mondta, hogy a hivatalos bejelentéssel ugyanakkor még várnak, mivel ezen a héten lesz a választmány.

A Magyar Idők szerdai számában közölt cikk szerint Tóbiás többször elmondta a lapnak, hogy újra elindul a pozícióért, Mesterházy Attila volt pártelnök viszont kijelentette: kizárt, hogy elinduljon a megméretésen. A jelöltek között emlegették még a lap írása szerint Harangozó Tamást, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának szocialista alelnökét, valamint a pécsi Tóth Bertalan MSZP-s országgyűlési képviselőt is.

Kovács László egykori pártelnök, korábbi uniós biztos közölte a napilappal: az MSZP-nek nagy felelőssége lesz abban, hogy az országban ne csak kormányt, hanem rendszert is lehessen választani. A politikus kifejtette: a nemzeti együttműködés rendszere helyett a demokratikus jogállamot, az „illiberális álmok” csodálata helyett az euroatlanti közösségbe újra szervesen illeszkedő Magyar Köztársaságot kell célnak tekinteni. Kijelentette: olyan jelöltet tud jó szívvel támogatni, akinek a politikai pálya nem karrier, hanem az ország és az itt élők minél nagyobb többségének szolgálata.

Lendvai Ildikó korábbi pártvezető a Magyar Időknek a témával kapcsolatban azt mondta, annak, hogy több aspiráns van, megvannak a maga előnyei, mert programokat tudnak versenyeztetni. A választás ugyanakkor esély is arra, hogy a pártra politikai reflektorfény irányul, ezt ki lehet jól is használni, és rosszul is – fűzte hozzá a politikus.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.