Mészáros 2,5 milliárdért építheti a Nemzeti Lovardát

A munkát az eredeti árhoz képest hétszázmillió forinttal többért végzik el.

MNO
2016. 03. 24. 17:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) március 24-én hirdette ki a „Nemzeti Lovarda területén meglévő épületek átalakítása és bővítése, továbbá új épületek építésének megvalósítása” című projekt győzteseinek nevét. Az előzetesen 1,8 milliárd forintra becsült beruházást, végül 2,5 milliárd forintért a W-F Nemzeti Lovarda Konzorcium építi majd – írja az Átlátszó.

A győztes konzorciumot ketten alkotják. Egyikük a tavaly júniusban alapított Fejér-B.Á.L. Zrt., melynek tulajdonosai Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, illetve családtagjai. A másik tag a Várkert Bazár felújítását is végző West Bau Kft. A céget – aminek élén az egyik leggazdagabb magyarok egyike, Paár Attila áll –, a Fidesz „házi építőcégeként” is emlegetik – írja a portál. A West Bau Kft.-nek elég jól megy, tavaly például összesen 14,9 milliárd értékű közbeszerzést nyert – ennek nagy részét konzorciumi partnerekkel együtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.