Mészáros, az aranyember? Vona nekiment Orbánnak

Vona szerint a Fidesz van tele bűnözőkkel, Orbán viszont úgy gondolja, kutakodni a Jobbik háza táján kell.

MNO
2016. 03. 21. 16:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik elnöke az azonnali kérdések során megismételte korábbi javaslatát, hogy hozzanak létre két vizsgálóbizottságot, az egyik a Jobbik esetleges orosz támogatását, a másik a miniszterelnök környezetének meggazdagodását vizsgálná. A radikális jobboldali pártot főleg annak kapcsán vádolják az orosz érdekek kiszolgálásával, hogy lapunk elsőként írta meg: a Legfőbb Ügyészség 2014-ben az Európai Unió intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja miatt Brüsszelnél kezdeményezte Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő mentelmi jogának a felfüggesztését.

Vona a másik témával kapcsolatban a miniszterelnök fejéhez vágta: azzal szemben, amit a kormányfő állít, a Fidesz van tele bűnözőkkel, a Fidesz a bűnözők pártja, a miniszterelnök libidóját mozgatja a pénz. Azt is firtatta, ki Mészáros Lőrinc, egy aranyember vagy a kormányfő személyes strómanja. Azt kérte a miniszterelnöktől, hogy ne olvassa fel azt, amit Habony Árpád a papírjára odaírt.

Orbán Viktor miniszterelnök közölte, eddig sem engedett az ilyen provokációknak, majd felhívta arra a figyelmet, hogy 1990 óta parlamenti képviselő, az ezzel járó összes kötelezettségének mindig eleget tett, élete nyitott könyv. Visszautasít minden olyan véleményt, amely őt bűncselekménnyel vádolja meg – jelentette ki, megjegyezve: minden pletyka, feltételezés valótlan.

Szerinte kutakodni a Jobbik háza táján kell, hiszen az ellenzéki párt nyolc elnökségi tagjából hétnek legalább egy közeli rokona vagy pártpénzt, vagy a párttól állást kap. Szóvá tette azt is, hogy a Jobbik-frakció és pártalapítvány 2010 óta összesen kétmilliárd forintot költött el, és abból 520 millió forint csupa olyan céghez ment, amelynek a szálait egyetlen rejtélyes ember tartja a kezében.

Orbán és a Jobbik Andy Vajna szerepén is összeveszett. Vajnának két állami bank, az Eximbank és az MKB is milliárdos hitelt nyújtott, a jobbikos Novák Előd pedig ez ügyben közérdekűadat-igényléssel fordult a pénzintézetekhez, de banktitokra hivatkozva elutasították a szerződések nyilvánosságra hozását. Novák szerint az Eximbank-hitellel kapcsolatban különösen felháborító, hogy a kölcsönnek semmi köze a bank eredeti feladatköréhez.

A miniszterelnök válaszában elismerte, hogy egy olyan rendszert hoztak létre, amelyben a kaszinópápa és filmügyi kormánybiztos Andy Vajna is szerepel. „Nem tudom, miért kerülgetjük a forró kását. Tehát arról van szó, hogy a félkarúrabló-féle üzletben a Jobbik és a Jobbikot támogató emberek nyakig érintettek voltak. Ezt a rendszert mi fölszámoltuk. Létrehoztunk helyette egy átlátható, világos rendszert, amelyben valóban Andy Vajna szerepel. Ez önöknek nem tetszik, és ezért önök mérgesek Andy Vajnára, és minden héten bosszút állnak, erről van szó, ugye? Elég méltatlan” – fogalmazott Orbán Viktor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.