Migránsok zaklatták egy vonat utasait Budapesten

A rendőrség egy 24 éves szomáliai férfit keres garázdaság miatt.

MTI
2016. 03. 14. 19:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február 28-án „négy-öt észak-afrikai kinézetű migráns” szállt fel a Győrbe induló vonatra, ahol hangoskodott, sértegette az utasokat, akik közül két nőt szóban és fizikailag is zaklatott – hangzott el a híradóban. Amikor a kalauznő megpróbálta rendreutasítani őket, őt is inzultálták – számolt be a csatorna, hozzátéve: a fiatal jegyvizsgáló menekülni akart, de elállták az útját, közben szóban és tettleg is megalázták.

Az M1 úgy tudja, az esetnek több szemtanúja is volt, és a történteket a kocsiban lévő biztonsági kamera is rögzítette.

A rendőröknek később sikerült azonosítaniuk a csoport tagjait – hangzott el. Kiderült, hogy az utasokat és a kalauznőt zaklató migránsok valamennyien a bicskei befogadóállomás lakói, akik ellen már korábban idegenrendészeti eljárás indult.

A rendőrség arról tájékoztatta az M1-et, hogy az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) garázdaság miatt büntetőeljárást indított a csoport hangadója, Mohamed Ahmed Mohamed 24 éves szomáliai állampolgár ellen. A rendőrség a férfi ellen március 2-án elfogatóparancsot adott ki, továbbá vizsgálja, hogy a szomáliai férfi nem gyanúsítható-e közfeladatot ellátó személy elleni erőszak vagy személyi szabadság megsértése bűntettével – hangzott el a híradóban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.