Napközis gyerekekre vigyázott az eltiltott HÖK-elnök

Váratlan helyen tűnt fel a botrány után eltiltott Galántai Tamás.

MNO
2016. 03. 24. 7:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portál úgy tudja, a gólyatábori botrány után eltiltott HÖK-elnök a szigethalmi József Attila Általános Iskola Csokonai Utcai Tagintézményében dolgozott napközis nevelőként. Az állás betöltéséhez tanár szakos diploma lett volna szükséges. A Klik sajtóosztálya az Indexnek a képesítés meglétét firtató kérdésére azt állította, hogy a napközis nevelő az intézményvezetőt a diplomájának meglétéről megtévesztette.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szerint Galántai felvételét az iskola kérelmezte az érintett tankerületnél, az alkalmazáshoz szükséges diploma meglétét pedig az iskola igazgatójának kellett ellenőriznie. A Klik állítása szerint amint az igazgató megtudta, hogy Galántai megtévesztette őt a diplomája meglétéről, jelezte a tankerületnek, és a Klik válasza alapján a volt HÖK-elnököt múlt pénteken kirúgták – írja az Index.

Korábban megírtuk, az ELTE TÓK 2014-es gólyatáborában megerőszakoltak egy leendő első évest, a szeptember elseje óta rács mögött lévő gyanúsított maga is a tábor egyik szervezője volt: fotósként dolgozott a rendezvényen.

Az üggyel összefüggésben az egyetem felelősségre vonta a kar hallgatói önkormányzatának azóta lemondott elnökét, Galántai Tamást is, mivel kiderült, tudomása volt arról, hogy az erőszak gyanúsítottja korábban zaklatta már egy hallgatótársát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.