Nem is a tiltakozások miatt szüntetik meg a Kliket?

Balog Zoltán állítólag nehezményezte, hogy javaslataikat lesöpörte Lázár.

MNO
2016. 03. 24. 18:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismert, a korábbi tervek szerint az Emmi 26 háttérintézményéből 19 szűnne meg vagy olvadna be, de például a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ továbbra is zavartalanul működne.

Az Atv.hu minisztériumi forrásokra hivatkozva azt írja: Balog Zoltán és kollégái az elmúlt hetekben komoly erőfeszítéseket tettek, hogy elfogadható szakmai érveket sorakoztassanak fel hivatalaik védelmében. Azonban a Miniszterelnökség ezek közül szinte semmit sem vett figyelembe, így Balog a Klik megszüntetése mellett döntött, amit Rétvári kedden be is jelentett az ATV-ben. Igaz, azt mondta, hogy a Klik jelenlegi formájában szűnik meg. Emellett Balog egy szűkebb körű megbeszélésen állítólag azt is felvetette, hogy ha Lázár koncepciója kedvező fogadtatásra talál a kormányfőnél, akkor kénytelen lesz elköszönni hivatalától – írják.

Az Index megkérdezte a minisztert az Atv.hu-n megjelent cikkel kapcsolatban. Mint írják, Balog nem cáfolta, hogy összecsapás volt a háttérintézmények sorsát illetően, sőt azt is közölte, hogy „ez a meccs még tart”. Kijelentette, hogy a miniszterelnök több vitás kérdésben melléállt, ami azt jelentheti az oldal szerint, hogy a Balog számára fontos intézmények, mint például az Oktatási Hivatal megmaradhat.

Ha mindez igaz, felvetődik annak a lehetősége, hogy az intézményfenntartó megszüntetése nem is az oktatáspolitika megreformálásáról, sokkal inkább politikai akcióról szól.

Arról egyelőre nem tudni, mi volt a szerdai egyeztetésen, ekkor döntött (volna?) ugyanis a kormány a megszüntetésre vagy beolvasztásra ítélt minisztériumi háttérintézmények pontos listájáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.