Nem szállhatott fel a trolira a babahordozó miatt

A sofőr balesetveszélyesnek tartotta a módszert, az édesanya panaszt tett.

MNO
2016. 03. 11. 13:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az édesanya a portálnak elmondta: a sofőr azt is mondta neki, megnyomorítja a gyermekét azzal, hogy a hátán hordozza egy egyébként szabványos babahordozóban. Emellett arra kérte a nőt, hogy vegye ki a gyereket a csatos hordozóból, mert veszélyezteti a gyerek életét, ha így utazik – teszik hozzá.

Az édesanya panaszt tett a Szegedi Közlekedési Kft. (SZKT) ügyfélszolgálatán, ahol arról tájékoztatták: nem tiltja semmi, hogy babahordozót használjon – írja a Szegedma. Ezt az SZKT ügyvezető igazgatója, Majó-Petri Zoltán is megerősítette a portálnak, aki azt mondta, hogy a babahordozót használó kismamák saját felelősségükre viselhetik bármelyik típust, nincs semmilyen szabály, amely tiltaná, hogy trolibuszra vagy villamosra szálljanak. A panasszal kapcsolatban közölte, hogy kollégái elkezdték az ügy kivizsgálását – teszik hozzá.

„A járművezető előzetesen annyit nyilatkozott: arra kérte a kismamát, hogy üljön le, és vegye az ölébe a gyermekét, mert balesetveszélyesnek tartotta, hogy a babahordozóban utazzon a gyerek” – tudatta Majó-Petri Zoltán. Hozzátette, természetesen az utaspanaszok kivizsgálása kapcsán arra is van lehetőség, hogy az utast és a járművezetőt külön-külön, vagy akár együtt is meghallgassák – olvasható a Szegedma cikkében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.