Orbán jót nevetett Pukli követelésén

A kormányfő úgy vette, tréfának szánták, hogy kérjen bocsánatot.

MNO
2016. 03. 16. 15:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kér bocsánatot Orbán Viktor a közoktatás állapotáért, hiába követelte ezt tőle március 15-én a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, Pukli István. A kormányfő a Népszabadság munkatársának kérdésére azt válaszolta a parlamenti folyosón: ő úgy vette, ez csupán egy tréfa, „olyan viccesen hangzott az egész”. Arra a felvetésre, hogy ez esetben Pukliék egyórás sztrájkot lengettek be, a miniszterelnök azt felelte: „Én jövök dolgozni.”

A Tanítanék mozgalom nevében a március 15-i, több tízezres demonstráción felszólaló Pukli a kormányfőhöz és Áder János köztársasági elnökhöz intézte követelését. Később azt mondta, nem tartja valószínűnek, hogy Orbán vagy Áder bocsánatot kérne, így feltehetőleg sztrájk lesz március 30-án. Az igazgató szerint általános munkabeszüntetés, majd sztrájksorozat is jöhet. Március 30. egyébként a tavaszi szünet utáni első tanítási nap lesz. Mint arról beszámoltunk, Pukli felvetette: „Kérünk mindenkit, de legalább a társadalom 75 százalékát, hogy jöjjön az iskolák elé, álljon le az élet Magyarországon egy órára.”

A Teleki Blanka Gimnázium vezetője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában arról beszélt kedd este: „nyilvános beismerés elengedő volna, a végső cél pedig az, hogy Orbán Viktort leültessük tárgyalni”. Szerinte sem Balog Zoltán miniszter, sem Palkovics László államtitkár nem kompetens az oktatás kérdésében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.