Palkovics: Nem kerülnek a Klik utódjához az egyetemek

Nem marad a központosítás, és tagadta, hogy az új szervezet alá betagozódnának az egyetemek.

MNO
2016. 03. 31. 8:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint portálunk is megírta a Klik megszüntetése csak csel lehet, és helyette egy még nagyobb mamutintézmény jöhet létre, amely alá betagoznák az általános és középiskolák mellett az egyetemeket is.

Az oktatásért felelős államtitkár, Palkovics László az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában tagadta a portál értesüléseit, hogy az új szervezet alá betagozódnának az egyetemek. Hozzátette, hogy nem marad a központosítás. A mamutintézmény utódja csak fenntartói és munkáltatói lát majd el, minden más jogkör visszakerül az iskolaigazgatókhoz. Palkovics arról is beszélt, hogy a szervezet új formájának egyik lényeges eleme, hogy a döntéshozatal közelebb kerüljön az iskolákhoz, így nem lesz kréta- és pénzhiány.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.