Pukli megindokolta a családi coming outot

A Teleki Blanka igazgatója szerint gusztustalan és gyomorforgató, amit a köztévé csinál vele közpénzből.

MNO
2016. 03. 03. 10:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azért hajtotta végre a családi „coming outot”, hogy ne a március 15-i tüntetés előtt jöjjön elő bárki rokonai múltjával, bűneivel, s próbálja gyengíteni a demonstráció erejét – mondta Pukli István a Népszabadságnak adott interjúban. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója nevetségesnek nevezte, hogy Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő saját Facebook-oldalán „mocskos ávós nagypapázott”, a Magyar Idők listázta és politikai kötődéssel gyanúsítja a Tanítanék Mozgalom vezetőit, a TV2 pedig egyenesen magát Zuschlag Jánost vetette be, hogy besározza, s olyan színben tüntesse fel, mintha köze volna az elsíbolt pártpénzekhez. Az igazgató azt mondta, mindössze kétszer találkozott Zuschlag Jánossal, mindkét alkalommal egy nyári eseményen, még 17-18 éves korában, de barátok sosem voltak. Pukli elmondása szerint, miután belépett az Ifjú Szocialisták Mozgalomba, és megalapította a szekszárdi alapszervezetet, egyetlen alkalommal került „pénzügyekkel” kapcsolatba, amikor is meleg teát akartak osztani az embereknek, de erre nem kaptak pénzt.

Pukli nemcsak azért tárta nyilvánosság elé ávós nagyapjának és a kábítószerügyek miatt börtönben ülő bátyjának történetét, hogy önként elébe menjen a támadásoknak, hanem azért is, mert nem akarta, hogy hároméves fiának és egyéves lányának tovább kelljen cipelniük azt a terhet, amit családja már régóta cipel magával generációkról generációkra.

Gusztustalannak és gyomorforgatónak tartja, hogy „a közpénzből fenntartott köztelevízió” – elmondása szerint – szerény körülmények között élő szüleit zaklatni kezdte lakóhelyükön. Az igazgató elmondta, kollégái közül néhányan együttérzésüket fejezték ki az ügyek kapcsán, de az iskolában nem volt téma a felszínre került történet.

Pukli a lapnak azt is elmondta, mielőtt vallott a családi múltról, egyeztetett kollégáival is. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója szerint félni kezdett a hatalom, mert látják, hogy erő van bennük, mögöttük, és igazuk van – ha nem lenne, nem támadnák őket. Véleménye szerint minden lejárató szándékú akció kontraproduktív, és őket erősíti. Szerinte a pedagógusok értelmesek, átlátnak a szitán, nem lehet megvezetni őket, ezek a módszerek náluk nem működnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.