Rosszabbodhat a belvízi helyzet

Az árhullámok viszont levonulóban vannak.

MTI
2016. 03. 03. 9:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Siklós Gabriella elmondta: a belvízi elöntés nagysága nem változott, országszerte 73 ezer hektárnyi terület van víz alatt. A következő 5-6 napban még mintegy 15-20 milliméter csapadék várható, a talaj pedig nagyon telített, nem tudja befogadni a csapadékot. Az országban január 6-a óta tart a belvízi védekezés. Ez idő alatt csaknem 200 millió köbméter vizet szivattyúztak át a csatornákba – tette hozzá a szóvivő, megjegyezve: ez nagyjából ötszöröse a Velencei-tó vizének.

Kitért arra is, hogy országszerte csaknem 1300 kilométeren van árvízi készültség. Nagyrészt elsőfokú, néhány kisebb szakaszon másodfokú a készültség. Siklós Gabriella azt mondta: az árhullámok levonulóban vannak. A jelzések szerint a vízgyűjtő területeken nem várható jelentős csapadék. A nagy folyókon, a Dunán és a Tiszán nem várnak szintemelkedést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.