Szanyi is versenybe száll a pártelnöki posztért

Ám lapunk információi szerint a hivatalos bejelentés előtt a belső körökben szeretne egyeztetni.

BO
2016. 03. 13. 15:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Információink szerint pénteken egy XVIII. kerületi nyilvános fórumon szegezték először neki az indulással kapcsolatos kérdést, melyre igennel felelt. Egy tegnapi Tumblr-bejegyzésére az Index figyelt fel, melyben arról adott hírt, hogy elindította pártelnöki kampányát. Az oldal megkeresésére közölte: valóban, komolyan elindul a pártelnökségért, ám a jövő heti választmányi ülés előtt nem kívánt nyilatkozni.

Lapunknak ezt megerősítette a politikus sajtófőnöke, azzal indokolva, hogy Szanyi egyelőre a párt belső fórumain szeretné ezt „végigcsinálni”, és a jövő heti választmány után kívánja nyilvánosan bejelenteni.

Az okokat az Apa, kezdődik! írásában fogalmazta meg, mely március 4-én jelent meg oldalán. Ebben a kitűzött célok mellett arról is szól, hogy „változás híján 2018-ban is gyakorlatilag pont az ismétlődhet, ami történt 2014-ben.” A szövegben nemcsak a kormánynak szól be, hanem az MSZP jelenlegi vezetésének is. „Jó alaposan frissítsük fel a többnyire sajnos ötlettelen pártvezetésünket! Az emberek nem látják az akaratot, csupán néhány eredményes helyi politikusunk és lelkes aktivistánk tartja a zászlót. Kevés a siker.” A többi baloldali párt pedig szerinte „súlyosan fertőzött a neoliberalizmussal”. Később ehhez hozzákapcsolja: „Elég a neoliberális szirénhangokból! Elég a piócákból!”

Megpróbáltuk elérni Tóbiás Józsefet is, azonban szintén nem vette fel a telefont, az Index szerint nem kívánta kommentálni a dolgot. Az oldal ugyanakkor tudni véli, hogy nem lephette meg Szanyi döntése, mivel már 2012-ben is indult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.