Szcientológus kapcsolatai vannak a nyertes cégnek

Az egyik fő tulajdonos éveken keresztül tagja volt a WISE néven ismert szövetségnek.

MNO
2016. 03. 31. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Értesüléseik szerint a Carion Zrt. egyik főtulajdonosa, Ötvös Géza éveken keresztül tagja volt a szcientológus vállalkozók WISE néven ismert szövetségének. Mivel épp a Fidesz-kormány próbált mindent megtenni azért, hogy L. Ron Hubbard követőit megfossza egyházi jogállásuktól, minimum érthetetlen volna, ha most egy, a gyanú szerint nemzetbiztonsági aggályokat is felvető szervezet tagjaival bizniszelne – teszik hozzá.

A portál a Carion központjánál írásban érdeklődött Ötvös Géza, valamint cége szcientológus elkötelezettségéről és kapcsolatairól, tagsága kezdetéről és jelenlegi helyzetéről. A kapott válaszból az derült ki, hogy „a Carion Zrt. és Ötvös Géza  2000 óta sem személyes, sem üzleti kapcsolatban nem áll a WISE Magyarország Egyesülettel, sem pedig annak bármely háttérszervezetével”.

Azonban nyilvánosan is elérhető adatbázisok tanúskodnak arról, hogy Ötvös Géza és cége nemhogy nem szakított 2000-ben a WISE-zal, de tagsága legalább 2003-ig fennállt – közölte a lap.

A portál úgy tudja, a Carionnál korábban más is kapcsolatban állt a szcientológiával. A cég szlovákiai képviselője, Sztruhár János szintén megtalálható a szervezet több adatbázisában, és egy 2011-es lajstrom tanúsága szerint abban az évben a szervezet egyik legfőbb támogatója volt 35 ezer dollárral.

A WISE-tagság erős elkötelezettségre utal: egyrészt évente súlyos összegeket kell fizetni érte, másrészt a szövetség etikai kódexe rögzíti, hogy a hozzá csatlakozóknak „kötelességük megvédeni a szcientológiai egyházat a támadásoktól, és a szcientológia mint vallás szellemi céljainak megvalósításáért” kell dolgozniuk – írja a Válasz.hu.

Ismert, a nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló jogszabályt Áder János visszaküldte a parlamentnek, ám azt csütörtökön újra megszavazta a kormánytöbbség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.