Szerdától folytatja munkáját az Országgyűlés

A Ház ülése szerdán 13 órakor kezdődik, napirend előtti felszólalásokkal.

MTI
2016. 03. 15. 9:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ház ülése szerdán 13 órakor kezdődik, napirend előtti felszólalásokkal. Az interpellációs időszakot követően hat előterjesztést tárgyalnak a képviselők, várhatóan a késő esti órákban nyúlóan. Egyebek mellett terítékre kerül majd az a két javaslat is, amelyet csütörtökön el is fogadhatnak.

Az ebtenyésztést érintő törvénymódosítás elfogadása esetén az állam a továbbiakban kizárólag a magyar kutyafajták tenyésztését felügyelné. Szintén a Fidesz javaslatára kikerülhet a Polgári törvénykönyvből, és önálló jogszabályban kaphat helyet a behajtási költségátalány.

Csütörtökön a szavazásokat követően nyolc előterjesztést vitathatnak meg a képviselők. Ekkor kerül napirendre az a javaslat, amely a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos közérdekűadat-igénylés szabályait egyértelműsíti, továbbá az az indítvány is, amely meghosszabbítaná a magáncsődeljárás kezdeményezési határidejét.

Általános vitát tartanak arról a kormánypárti javaslatról is, amely szerint egy újonnan létrehozott szervezet, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány felelne a Kárpát-medencében élő magyar gyerekek üdültetésével összefüggő feladatok ellátásáért az Erzsébet-program keretében.

Az Országgyűlés kéthetes ülése hétfőn ér véget, a tavaly kialakított szokásoknak megfelelően kérdésekkel és azonnali kérdésekkel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.