Tóbiás: A kormány morális válságban van

Az MSZP elnöke szerint a kormánynak az az érdeke, hogy a társadalmi különbségeket tovább feszítse.

MTI
2016. 03. 05. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóbiás József azt mondta, a magyar kormánynak az az érdeke, hogy a társadalmi különbségeket tovább feszítse, mert így a magyarok kiszolgáltatottá, fenyegethetővé válhatnak. A magyar kormány nem törekszik az esélyegyenlőségre, mert nem a nép barátja, igazságtalan, mert beszédben igen, de tettekben nem nőbarát és nem demokrata – értékelte.

Gurmai Zita, a szocialista párt nőtagozatának elnöke arról beszélt, hogy a Fidesz kivérezteti azokat az ágazatokat, ahol többségében nők dolgoznak, így semmi ok nincs az ünneplésre. A Fidesz a nőknek is meg akarja mondani, hogy mit csináljanak – mondta az európai parlamenti politikus, hozzátéve, a kormánynak nem tanácsokat kellene adnia, hanem a gyermekvállalást támogatnia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.