Tóbiás: A kormányközeli kiváltságosoknak mindent szabad

Szerinte eközben több millióan vannak, akiknek semmi nem jut.

MTI
2016. 03. 10. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóbiás József csütörtöki szombathelyi sajtótájékoztatóján azt mondta: az elmúlt hetek pontosan igazolják azt, hogy vannak kiváltságosok a kormány közelében, akiknek mindent szabad, akiknek minden jár, és több millióan vannak Magyarországon, akiknek semmit nem szabad és semmi nem jut.

Az MSZP pártelnök-frakcióvezetője hangsúlyozta: a valódi Magyarország szöges ellentétben áll azzal a képpel, amelyet a kormány el akar hitetni. A valódi Magyarország szeretne a saját életét meghatározó kérdésekről dönteni, ezért az MSZP feladata, hogy legkésőbb a jövő év elejéig kikényszerítsen a hatalomból egy olyan népszavazást, amely valódi kérdésekről szól – fogalmazott.

Ilyen népszavazási kérdés lehet a vasárnapi zárva tartás, az állami vezetők díjazása, a földkérdés és a Magyar Nemzeti Bankban elköltött százmilliárdok ügye – sorolta. Lehetőséget kell adni a magyar választópolgároknak, hogy ezekben a témákban egyértelműen véleményt tudjanak mondani – mondta.

A szocialisták elnöke az oktatás, az egészségügy és a szociális terület kérdéseivel is foglalkozott. Azt állította: a költségvetés jelenlegi keretei között is lenne csaknem bruttó 800 milliárd forint a közszféra béremelésére, csupán felül kellene vizsgálni a kormányzat által preferált presztízsberuházásokat, amelyekre évente több száz milliárd forintot költenek el feleslegesen.

Tóbiás József a kormány Európa-politikáját is bírálta, azt hangoztatta, hogy veszélyeztetik a több mint hatvanezer, Nyugat-Európában munkát vállaló magyar ember sorsát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.