Továbbra sem akarnak kvótát Kocsis Mátéék

Konferenciára hívják azoknak a településeknek a vezetőit, amelyek kiálltak a kormány migrációs politikája mellett.

MTI
2016. 03. 06. 14:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Máté azt mondta: eddig 871 település képviselő-testülete kötelezte el magát nyilatkozat elfogadásával a kormány migrációs politikája mellett, de további önkormányzatok is csatlakozhatnak ehhez az együttműködéshez.

A jövő szombati konferencián az illegális bevándorlás okozta problémák mellett arról is beszélnek majd, hogy mivel tudják segíteni a kormány munkáját az illegális bevándorlással kapcsolatban és a kötelező bevándorlási kvótáról kezdeményezett népszavazást – közölte a fideszes politikus, aki hangsúlyozta, érdekeltek a referendum sikerében, ezért kampányolni is fognak érte.

Kocsis Máté arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Unióra nehezedő migrációs nyomás nő, ez Magyarország déli határánál is érezhető.

„Nagyon fontos dolog, hogy a jogtalan, értelmetlen és veszélyes kvótát a brüsszeli bürokraták ne tudják ráerőltetni se Magyarországra, se egyes településekre” – mondta.

A szilveszteri kölni molesztálásokra utalva hozzátette: egyikük településén sem szeretnének kölni esetet.
Papp László, Debrecen polgármestere arról tájékoztatott, hogy több mint 42 ezer debreceni írta alá azt a petíciót, amely arra kérte a kormányt, szabjon gátat a migránsáradatnak, és mondjon nemet a brüsszeli kvótákra.

Megjegyezte, hogy Debrecen közgyűlése elsőként fogadta el a kormány migrációs politikája mellett kiálló nyilatkozatot.

Arról is beszélt, hogy a városban komoly biztonsági kockázat volt az ott működő befogadóállomás, amely azonban tavaly decemberben bezárt, ami „visszaadta a nyugalmat Debrecennek”.

Ferenczi Ferenc, a magyar–szerb–román hármashatár mellett fekvő Tiszasziget polgármestere arra kérte a kormányt, hallgassa meg az emberek véleményét és erre alapozva védje meg az országot, „ne engedje az EU-nak, hogy ránk kényszerítsék a kvótát”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.