Wellnessbunkert épít a Vár oldalába az MNB alapítványa?

Több pezsgőfürdő és egy óriási medence látható az alaprajzon.

MNO
2016. 03. 08. 20:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervet kedd reggel titkos ülésén tárgyalta a műemléki tanácsadó testület tervtanácsa – írják, hozzátéve: az Úri utca 72. szám alatt található műemlék épületet a Pageo egyébként a Szép Házak Kft.-től vásárolta meg tavaly nettó 795 millió forintos vételáron.

A portál szakmai körökből szerezte meg a tervdokumentáció egyes részleteit. Az elképzelés szerint a Mária Magdolna-templommal szemben álló Úri utcai épület felső szintje ad majd helyet a székháznak, itt lesznek az alapítvány kuratóriumi tagjainak irodái, a földszinten pedig látogatók és vendégek fogadására alkalmas helyiségeket alakítanak ki. Arra következtettek, hogy egy komplett wellness-szekcióval töltenék ki a pincerendszer legalsó szintjét: több pezsgőfürdő és egy óriási medence látszik az alaprajzon, alatta szaunahelyiségeket alakítanak ki.

A legalsó szintről nagyjából 150-160 méter hosszú alagút vezet majd ki az Attila úti bejáratig, ahol a metszetrajzok alapján egy másik látogatóközpont fogadja majd az alapítvány tevékenysége iránt érdeklődőket – teszik hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.