A CIA nem tud Magyarország elleni fenyegetésről

Erről Bakondi György beszélt, miután a kormány megkereste a Központi Hírszerző Ügynökséget.

MTI
2016. 04. 06. 6:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány megkereste a Központi Hírszerző Ügynökséget, de az nem erősítette meg a lengyel sajtóértesülést. A CIA-nak nincs információja konkrét támadásról – közölte Bakondi György.
A Rzeczpospolita című lengyel napilap hétfőn azt írta: az amerikaiak márciusban arra figyelmeztették a lengyeleket, hogy Berlinben, Budapesten és Varsóban „fennáll a szervezett tömegrendezvények idején végrehajtandó párhuzamos támadások” veszélye.

Bakondi György elmondta: ha lenne konkrét fenyegetettség, akkor az Egyesült Államok figyelmeztetné Magyarországot. Hozzátette: Budapest rendszeresen kap információkat a tengerentúlról, a magyar hatóságok ugyanis aktívan részt vesznek a nemzetközi titkosszolgálati együttműködésben. A belbiztonsági főtanácsadó hangsúlyozta: a magyar kormány álláspontja szerint minden, a terrorizmusról szóló hírt komolyan kell venni, viszont indokolatlanul „túlfeszíteni sem szabad”. Szükséges volt ellenőrizni a lengyel sajtóhír valóságtartalmát, és megnyugtató eredménnyel zárult a vizsgálat, ennek ellenére további odafigyelést igényel az európai belbiztonsági helyzet romlása – emelte ki.

Bakondi György hétfőn közölte az MTI-vel, hogy a magyar kormány tájékoztatást kér az amerikai féltől a CIA figyelmeztetéséről, amelyben Budapestet is lehetséges terrortámadások helyszíneként említették. A belbiztonsági főtanácsadó azt mondta: a kormány a lengyelországi sajtóhírekből értesült a fenyegetésről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.