Az Együtt feljelenti Habony Árpádot

Szerintük nincs annyi jövedelme, amennyiből visszafizethette volna a kölcsönt Andy Vajnának és Tombor Andrásnak.

MTI
2016. 04. 08. 10:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szigetvári Viktor pártelnök pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Habony Árpád szerintük tisztázatlan forrásokból gazdagszik, miközben adófizetői pénzeket kezelő emberekkel ápol kapcsolatot.

A politikus ismételten felszólította a belügyminisztert Habony Árpád nemzetbiztonsági átvilágításának lefolytatására amiatt, hogy – a napvilágra került információk szerint – számos tárgyaláson vesz részt állami intézményekben vagy akár a miniszterelnök lakásán.

Végül azt követelte az adóhivataltól, hogy azokat is vizsgálják meg, akik a hírek szerint a kölcsönt adták Habony Árpádnak, mert „szokás az adócsalóknál”, hogy magánkölcsönöket vallanak be, amelyekkel elfedik az adóhiányukat.

A 444.hu írt arról, hogy információik szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2015 tavaszán vizsgálatot indított Habony Árpád ellen, aki együttműködött a hatósággal, és jövedelmei között több kölcsönt is megemlített. A portál beszámolója szerint Habony Árpád 2009 nyarán kamatmentesen hét évre húszmillió forintot kapott kölcsön Tombor Andrástól, az állami Tokaj Kereskedőház felügyelőbizottságának elnökétől, Andy Vajna pedig 2010-ben és 2013-ban adott neki kölcsön száz-, illetve ötvenezer dollárt.

A sajtótájékoztatón Szigetvári Viktor véleményét kikérték arról, hogy Habony Árpád ismeretlen tettes ellen feljelentést tett adótitok megsértése miatt, és polgári peres eljárást helyezett kilátásba a róla szóló hírnek helyet adó médiumok ellen. A pártelnök azt felelte, az adótitok fontos, és Habony Árpádnak joga van feljelentést tenni. Az viszont probléma – mondta –, hogy ezzel együtt „a szabad sajtót fenyegetni egy közszereplőnek, márpedig Habony Árpád közszereplő, nem kell, neki az volna a kötelessége, hogy nyilatkozzon, és magyarázatot adjon a vagyonosodására”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.