Az Együtt is besegít az aláírásgyűjtésbe

A DK és a Liberálisok is mozgósítja erőit. A Jobbik aláírja a boltzár elleni kezdeményezést.

MTI
2016. 04. 08. 8:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Együtt és az MSZP elnöke megállapodott, hogy az Együtt önállóan gyűjt aláírásokat, és jogszerűen, az adatvédelmi szabályokat betartva átadja őket a kezdeményezőnek” – közölte az ellenzéki kis párt pénteken az MTI-vel, jelezve: a gyűjtést azonnal megkezdik, amint a szükséges aláíróívek elérhetők lesznek.

Szerdán az NVI-nél zajló történések után a DK és a Liberálisok közleményben jelezte: részt vesznek az aláírásgyűjtésben, és segítik az MSZP-t. A Jobbik frakciója csütörtökön közölte: „mi magunk is aláírásunkkal támogatjuk, és bátorítjuk az embereket, hogy ők is írják alá az ívet”. Nem azt nézik, hogy ki nyújtotta be a kezdeményezést, mert a kérdést össznemzeti ügynek tekintik, és indítványozzák, hogy a takarékosság jegyében egy időben legyen a referendum a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazással.

Az MSZP-s Ujhelyi István szerdán jelezte: külföldön is elkezdik gyűjteni az aláírásokat a külhoni magyarok körében. Először Brüsszelben, majd további európai nagyvárosokban, például Londonban, Manchesterben, Bécsben is tervezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.