Az MSZP ügyeletet tart az NVI előtt

A párt információi szerint a Kúria szerdán dönt a vasárnapi boltzárral kapcsolatos beadványokról.

MTI
2016. 04. 04. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialista Nyakó István, aki a vasárnapi boltzárral kapcsolatban másodikként adott be népszavazási kezdeményezést február 23-án, azt mondta, mivel a Kúria többféle döntést hozhat, előfordulhat, hogy újra használni kell az NVI időbélyegzőjét.

Ennek azért van jelentősége, mert a jogszabályok szerint egy tárgykörben csak egy, az elsőként benyújtott kérdést hitelesítik.

Az ellenzéki politikus beszámolt arról, hogy pénteken jogi képviselőjével a Kúrián tekintette meg az eljárás iratait. Akkor tudták meg a fogalmazótól – folytatta –, hogy szerdán dönt a bíróság a felülvizsgálati kérelmekről. Nyakó hozzátette: azt a tájékoztatást kapta, hogy előre már csak az ügyfelekkel közlik a döntés időpontját. Mint mondta, nem teheti meg, hogy eltitkolja azt a tényt, miszerint szerdán „a demokrácia kérdésében meghatározó jelentőségű döntés fog születni”.

Nyakó István szerint a Kúria dönthet úgy, hogy a vasárnapi boltzár ügyében népszavazási kérdését elsőként benyújtó Erdősi Lászlóné kezdeményezését hitelesíti. Dönthet úgy is, hogy Erdősiné kérdését elutasítja, míg a szocialisták kérdését hitelesíti – magyarázta. Hozzátette: a bíróság határozhat úgy is, hogy mind a két kérdést elutasítja. Utóbbi esetben ismét az NVI elé kell menni, és „újra kell játszani” a február 23-án történteket – közölte.

A politikus azt mondta, hétfő hat órától 24 órás ügyeletet tartanak az MSZP politikusai, aktivistái, amíg a Kúria döntéséről tudomást nem szereznek.

Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke közölte, bárhogy dönt is a bíróság, tudni akarják, kik a február 23-án és az azt követően történtek felelősei.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.