Elítélték a daraboló drogdílert

Életfogytiglani fegyháztüntetésre ítélték jogerősen a minap Földes-Szabó Attilát.

Szemán
2016. 04. 06. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életfogytiglani fegyháztüntetésre ítélték jogerősen a minap Földes-Szabó Attilát, aki legkorábban 40 év után szabadulhat feltételesen. Az ítélet szerint a ma 47 éves elítélt 2008-ban megölte két drogkereskedő üzlettársát, holttestüket feldarabolta, és egy balatoni nádasban szétszórta.

Földes-Szabó Attila az 1999-es Fő utcai órásgyilkosság egyik vádlottja volt, ám a 8 évig tartó, bíróváltás miatt újra is kezdett perben nem tudták kétséget kizáróan rábizonyítani a vádat, és felmentették. Ezért 204 millió forintra perelte az államot a jogtalan fogva tartása miatt, és végül 25 millió forint kártérítést kapott.

Az egykori dezertált légiós, majd boncmester ebből a pénzből drogüzletbe kezdett, amelynek a vége kettős gyilkosság lett. Két üzlettársával Dél-Amerikából hoztak be kokaint, amit golfütőkbe rejtettek, ám üzleti vitába keveredtek, mire Földes-Szabó úgy döntött, megöli társait. A két áldozat 2008 májusában Földes-Szabó óbudai bérelt lakásába ment. Földes-Szabó a házban erőszakkal az egyik áldozattal leragasztatta a másik száját, majd összeköttette kezét és lábát. Ezután 2-2-szer hátulról fejbe lőtte mindkettőjüket, majd feldarabolta és zsákba csomagolta a holttesteket, amiket a Balatonnál egy nádasba dobott. A maradványokat megtalálták. Földes-Szabó azon bukott le, hogy nem eléggé alaposan takarította ki a mészárlás helyszínét, egy bűntársa pedig vádalkut is kötött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.