Fűtetlen otthonukban hunytak el a legtöbben

Csak a múlt télen 183-an fagytak halálra az utcákon.

MNO
2016. 04. 06. 12:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emberjogi civil mozgalom szerint 46,4 százalék (85 fő) fűtetlen otthonában fagyott meg, 28,4 százalékuk (52 fő) közterületen, azaz a szabad ég alatt, 25,1 százalékuk (46 fő) pedig kórházba szállítás közben vagy beszállítás után. A legfiatalabb áldozat 16 éves volt, amire az elmúlt tizenegy évben nem volt példa.

Ismertetésük szerint 2660-an fagytak halálra 2005 óta, és míg 2013–14 teléig csökkenő, onnantól már növekvő tendenciát mutatnak az adatok. Az MSZF szerint növekszik azoknak a nagycsaládosoknak a száma, akik tüzelő híján bútoraikat voltak kénytelenek felaprítani és eltüzelni, hogy megmentsék a kihűléstől gyermekeiket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.