Kamu aláírások is szerepelnek a támogatói listán

Ráadásul sokan közvetlenül függenek a projektért felelős miniszteri biztos Baán Lászlótól.

MNO
2016. 04. 05. 7:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány olyan név is a támogatók közé került, akik a felkérésre jelezték: nem jelennének meg a listán – tudta meg az Index.

Egyikük, Gőz László, a BMC zenei központ vezetője a portálnak hangsúlyozta, hogy nem tud állást foglalni a Ligetet érintő, összetett ügyekben, ezért akart kimaradni. Ennek ellenére később azzal szembesült, hogy neve ott szerepel a Liget-projekt támogatói közt.

Hasonló esetről számolt be a 444.hu is: szerkesztőségükhöz levélben fordult Palugyai István, a Tudományos Újságírók Klubjának örökös tiszteletbeli elnöke, azzal, hogy a nevét tudtán kívül – a szervezők közlése szerint „adminsztrációs hiba” folytán – sorolták fel a Liget-projektet támogató értelmiségiek nyilatkozata alatt. Palugyai nem támogatja a projektet, ezért nem is írta alá a nyilatkozatot – teszik hozzá.

Kérdéseket vet fel azok névsora is, akik önszántukból írták alá Baán László listáját, legtöbbjük ugyanis a Baán vezette intézményektől kapják a fizetésüket, vagy pozíciójuk függ a Liget-projekttől – teszi hozzá cikkében az Index. Sokan a Baánnal szorosan együttműködő kulturális kormányzat alkalmazottai. Ez a listát gyanútlanul böngészőknek csak azért nem volt nyilvánvaló, mert a neveknél trükkösen azt a titulust tüntették fel, amely nem utal az összefonódásra – írják, hozzáfűzve: a támogatónyilatkozatokat egyébként jellemzően civil szereplők szoktak indítani, hiszen az államnak megvannak a maga hivatalos csatornái saját álláspontja kifejtésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.