Konzervatív hallgatók küzdenek ’68 ellen

László Balázs korábban a Pax Hungarica rendezvényén szólalt fel.

LD
2016. 04. 04. 19:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A relativizmus diktatúrája lényeges befolyást szerzett a magyar felsőoktatás közgondolkodásában, ezért szükség volt a Konzervatív Hallgatók Szövetségének (KHSZ) életre hívására – olvasható a csoport február elején nyilvánosságra került küldetésnyilatkozatában. A KHSZ elnöke, László Balázs most a Magyar Hírlapnak adott interjújában beszélt arról: elegük van a liberálisok, a kultúrmarxisták és a „korlátlan egyenlősdiben” gondolkodók ténykedéséből, ezért hoztak létre egy érdekérvényesítési szervezetet a nemzeti hagyományok védelmében. Az Átlátszó Oktatás ugyanakkor arról számolt be: László tavaly még a Pax Hungarica nevű hungarista szervezet rendezvényén vett részt, egy olasz felszólaló magyar felolvasójaként.

A KHSZ oldalán leszögezte, az individualizmus helyett a közösségben (család, környezet, nemzet) való önmeghatározást választják, logójuk szerint pedig elutasítják 1968-at. Krédójuk szerint a „posztmateriális értéktelenség” helyett európai keresztény erkölcsi normákra van szükség. Úgy látják, „a házasság szentsége elveszti értékét (számuk fokozatosan csökken), a nemek egy része biológiai rendeltetésük ellenében követel házassághoz való jogot”, ők viszont keresztény értékrend mentén kívánják végezni tevékenységüket.

A szervezet vezetője, a PPKE politológia szakos hallgatója, László Balázs a Magyar Hírlapban fejtette ki hétfőn: meg kell előzni, hogy Magyarországon megkérdőjelezhetetlen dogma legyen a genderelméletből. Szerinte a közösség a jobboldali konszenzus mentén szerveződött, így mint mondta, nincs pártpolitika sem. Zártkörű és nyilvános rendezvényeket szerveztek, az ELTE és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem mellett vidéken is alakultak csoportjaik. Honlapjuk szerint tartottak már hallgatói fórumot arról is, milyen legyen Európa, illetve Pozsonyi Ádám-felolvasóestet is. Erről Facebook-oldalukon tavaly decemberben azt írták: „»Ami új, az rossz« – olvashatták a megjelentek Pozsonyi Ádám mögött, a táblára felírva; hiszen a humor megédesíti az életet, s az abba csomagolt igazságtartalom megnevetteti a nemzettudatos, konzervatív hallgatók lelkét.”

Az Átlátszó Oktatás közben arról írt, hogy László tavaly októberben felolvasóként részt vett a Pax Hungarica nyilas mozgalom rendezvényén. A portál szerint a hungarista szervezetbe nem léphetnek be melegek, cigányok, zsidók és nem európaiak, emellett használják Szálasi Ferenc mozgalmának jelképeit is.

Kerestük a Pax Hungaricával, illetve a konzervatív hallgatói szervezettel kapcsolatban László Balázst és a KHSZ-t is, amennyiben válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.