Kopaszok: furcsa feljelentést tett az NVI

A külső kamerák felvételeivel nem foglalkoztak, a „kopaszok” számát pedig jelentősen alábecsülték.

MNO
2016. 04. 06. 13:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feljelentést még Pálffy Ilona tette március 29-én, több mint egy hónappal az NVI-nél történtek után. Már akkor is elég furcsa indokkal álltak elő: az MTI megkeresésére közölték, a Kúria március 3-ai döntése nyomán döntött így Pálffy – igaz, mire lépett, eltelt az egész március.

A Hvg.hu mostani cikkét olvasva olyan gyöngyszemekre bukkanhatunk, miszerint mi történt a Kúria döntésének nyilvánosságra hozása után 11 óra 33 perc 25 másodperctől kezdve. Azt ugyanakkor az NVI jobbnak látta nem konkretizálni, mi zajlott előtte, tehát hajnali 4 órától kezdve a székház előtt, a kopaszok szállingózásától kezdve a mappaosztáson át Erdősiné befutásáig. Nyakó Istvánt, Erdősinét és a kopaszokat nemes egyszerűséggel „olyan személyeknek” titulálták, akiknek „feltételezhető célja az volt”, hogy elsőként adják be a kérdésüket.

De például az is érdekes, hogy a kopaszokból álló „Csoport” az NVI feljelentés alapján tíz főből állt, miközben a felvételeken világosan elkülöníthető tizenöt ember.

A Hvg.hu ismertetése szerint nem taglalják konkrétan a pillanatot, mikor a kopaszok elállták Nyakó útját az időbélyegzőhöz, hanem inkább az NVB határozatát idézik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.