Maradnak a kilépéssel fenyegető győri sebészek

Nem mondanak fel a Petz Aladár-kórház sebészei, inkább más módon küzdenek céljaikért.

MNO
2016. 04. 01. 7:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Eddig valamennyi döntésünket teljes egyetértésben hoztuk meg. Titkos szavazás során tízen szavaztak a felmondás benyújtása mellett, öten pedig ellene” – írják a győri sebészek, hozzátéve: mivel közös megegyezés nem született, ezért nem nyújtják be lemondásukat közalkalmazotti munkaviszonyukról.

A közleményben leszögezik, álláspontjuk az egészségügy jelenlegi helyzetéről és saját munkahelyük viszonyairól nem változott, céljaik eléréséhez más módon fognak erőfeszítéseket kifejteni.

Arra is kitérnek, hogy ha a beadványuk aláírói közül bárkit bármi kár ér, mindenki felmond.

Korábban beszámoltunk róla: a győri kórház sebészei február közepén ügyvédi letétbe helyezték felmondásukat, mivel megszakadtak a bértárgyalások a munkáltatójukkal. A szakorvosok még január elején kértek méltányos béremelést, és bár ezt a kórház elutasította, a sebészek tárgyalásokra, konszenzusos megoldásra március 31-ig adtak határidőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.