Nem adták ki a nyilvános felcsúti földadatokat

A Bicskei földhivatal megtagadta az adatszolgáltatást a Direkt36 egyik munkatársának.

MN
2016. 04. 01. 21:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portál újságírója a Felcsút környéki földek tulajdonviszonyaira volt kíváncsi. A földhivatal munkatársai az első néhány megkeresés alkalmával még segítőkészek voltak, de pénteken már megtagadták, hogy több információt adjanak a földekről. A hivatal vezetője azzal érvelt, amikor az újságíró rákérdezett, miért nem kaphatja meg az adatokat, hogy az elmúlt hetekben túl sok tulajdoni lapot nézett meg, ez pedig „tömeges adatkérésnek” minősül. Arra a kérdésre, hogy korlátozza-e valami a megtekinthető tulajdoni lapok számát, a hivatal vezetője azt mondta, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény védi a személyes adatokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.