Nem cigány származású a romaügyi biztos

A kisebbségi vezetők szerint Nagy Sándor megtévesztette a választókat és a titkosszolgálat munkatársa is volt.

MNO
2016. 04. 03. 12:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A híroldal szerint a kerületi nemzetiségi önkormányzatok felháborítónak tartják a városvezető döntését, és ha a főpolgármester nem vonja vissza a kinevezést, demonstrációt szerveznek a Városháza elé.

Tarlós István március 2-től ugyanis Nagy Sándort, a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettesét nevezte ki romaügyekért felelős főpolgármesteri megbízottnak.

A RomNet szerint a még nyilvánosságra nem hozott döntést azért tartják elfogadhatatlannak a kisebbségi vezetők, mert a képviselőt már számos alkalommal lemondásra szólították fel azért, mert kiderült, nem cigány származású és a választók megtévesztésével jutott a testületbe, ráadásul éveken át a titkosszolgálat munkatársa volt.

Nagy Sándor 2014-ben a Magyarországi Összefogás Roma Rom Szervezet színeiben szerzett mandátumot, majd szövetséget kötött a Lungo Drommal. Mivel a nemzetiségi választáson indulónak nyilatkozatot kellett tennie arról, hogy az adott nemzetiségi közösséghez tartozik, a kisebbségi csoport nyelvét beszéli, valamint ismeri a kultúráját és hagyományait, ezért Nagy Sándor indulása a voksoláson törvénysértő lehetett. Horváth Tibor, a Roma Rom elnöke – mikor kiderült Nagy származása és titkosszolgálati múltja – lemondásra szólította fel a képviselőt, aki azonban nem adta vissza a mandátumát, ez azóta sem történt meg.

Nagy Sándorról szervezetének tagjai egyébként a RomNet szerint azt mondták, „baráti kapcsolatokat” ápol a békásmegyeri éjszakai élet ismert és meghatározó személyeivel is, és a „vállalkozók” támogatásával került a roma politika köreibe is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.