Nem tudni, mi lesz a közétkeztetéssel

Szakmabeliek szerint a kormány intézkedése akár javíthat is a jelenlegi helyzeten.

MTI
2016. 04. 01. 6:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszabadság pénteki számában idézi Kovács Gergelyt, a tizenkilenc céget képviselő Magyar Közétkeztetők Szövetsége (MKSZ) képviselőjét, aki szerint a központosítás miatt a korábbi és a jelenlegi helyzethez képest is tisztulhatnak a viszonyok.

A lap utal arra, hogy a Magyar Idők korábban azt írta, a kormány állami kézbe venné a közétkeztetést, ennek eredményeképp pedig csökkenhetnek az árak. A lap információi szerint elvonnák az önkormányzatoktól a közétkeztetés felügyeletét.

Korábban egy ajánlás szabályozta a közétkeztetés minőségét, amelynek betartását senki nem ellenőrizte, majd egy minisztériumi rendelet volt hivatott ellátni ugyanezt a feladatot, de nem teremtett rendezett állapotokat.

Az MKSZ-nél úgy vélik, éppen a színvonal miatt lenne szükség arra, hogy egységes feltételrendszer mellett működjön a szolgáltatás, mint ahogy az is, hogy az előírások teljesítéséhez elégséges napi költséget határozzanak meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.