Nézőpont: Most is a Fidesz–KDNP nyerné a választást

Ez derült ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.

MTI
2016. 04. 06. 9:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Idők számára március 18. és 21. között, ezer ember megkérdezésével felvett kutatás eredményei szerint egy most vasárnapi választáson „a legvalószínűbb listás eredményt nézve” a Fidesz–KDNP 41, a baloldali pártok együtt 27 (az MSZP 12, a DK 9, az Együtt 4, a PM 2), a Jobbik 24, az LMP 5, míg az egyéb pártok 3 százalékot szereznének.

A két évvel ezelőtti áprilisi parlamenti választáson a belföldi listás szavazatokból a Fidesz–KDNP 44, a baloldali pártok együtt 26, a Jobbik 21, az LMP 5, az egyéb pártok pedig 4 százalékos eredményt értek el. A mindössze 1-3 százalékpontnyi eltérésekből arra is lehet következtetni, hogy a kormánypártok egy most vasárnapi választáson újból kétharmad-közeli eredményt szerezhetnének – írták.

Európa-szerte ritkaságnak számít, hogy ciklusuk közepén a kormányzó erőknek közel azonos a népszerűségük, mint amilyen eredményt a választáson elértek – jegyezték meg. Mivel a Fidesz–KDNP előnye a ciklus félidejében is kimondottan stabilnak tekinthető, a kormánypártoknak a jelenlegi tábor egyben tartására kell koncentrálniuk a következő választási kampány kezdetéig – áll a közleményben. Az ellenzéki erőknek az egyértelmű protesthangulat hiánya, illetve a belső megosztottság okoz tartós, régóta megoldhatatlannak látszó problémát – tették hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.